2024 Ekim Dönemi Doçentlik Başvurusu için kalan süre

2024 Ekim Dönemi Doçentlik Başvurusu için kontenjan

30+
Kontenjan
28+
Kalan
01

Verilerin Hazılanması

02

İş Planı Oluşturma

03

Verilerin İşlenmesi

04

Projenin Sonu

Doçentlik Başvurusu

2022 Yılından İtibaren Doçentlik Başvurusu Mart ve Ekim Aylarında Olmak Üzere Yılda 2 Dönem olarak yapılacaktır.

DOÇENTLİK BAŞVURUSU İÇİN NE YAPIYORUZ ?

2018 Ekim döneminden itibaren profesyonel ekibimiz ile doçentlik başvurusu hizmeti veriyoruz.

Bu hizmet kapsamında, Doktora öncesi ve sonrası faaliyetlerinize ilişkin puan hesaplaması, Üak tarafından istenen belgelerin hazırlanması, ilgili belgelerin dijital kopyalarının  DBS‘ ye yüklenmesi, yeni düzenlemelerin takip edilmesi ve asgari koşulların sağlanması gibi tüm aşamalarda profesyonel destek veriyoruz. Ayrıca Bilimsel faaliyetlere ait puan hesaplanma işlemlerini, ücretsiz puan hesaplama araçlarımızı kullanarak yapabilirsiniz.

226+
Destek Verdiğimiz Projeler
210+
Tamamlanan Projeler
Vector Smart Object Copy 34
Section About Us 02 1

DOÇENTLİK BAŞVURUSU SÜRECİ

Dijital belgeler DBS’ ye  (Doçentlik Bilgi Sistemi) yüklendikten ve başvuru tamamlandıktan sonra, Kurul ön incelemesini tamamlar. Doçentlik başvurusu dosyaları yine ÜAK tarafından belirlenen jüriler tarafından 3 aşamalı (Asgari Koşul, Etik ve Eser İnceleme) incelemeden geçtikten sonra hazırlanan rapor doğrultusunda Doçentlik belgesi düzenlenir.
01

Asgari Koşul İncelemesi

02

Etik İnceleme

03

Eser İnceleme

Endeksler

Başvuru aşamasında adayların kullanacağı makaleler için bazı asgari şartlar sunulmuştur. Bu şartlardan en önemlisi ise uluslararası makale şartıdır.
Devamını Oku

Lisansüstü Tez Danışmanlığı

Adayın danışmanlığını yürüttüğü tamamlanan lisansüstü tezlerden doktora tez danışmanlığı ve yüksek lisans tez danışmanlığından ayrı ayrı puan almaktadır. Bu kapsamda en fazla 10 puan alınabilir.
Devamını Oku

ATIFLAR

Her yayın, kendisine atıf yapılan bir eserde kaç defa atıf yapıldığına bakılmaksızın bir defa atıf puanı alır. Farklı bir eserde yapılan atıf için de ayrıca atıf puanı alınır.
Devamını Oku

Eğitim Öğretim Faaliyeti

Doktora eğitimini tamamladıktan sonra açık, uzaktan veya yüz yüze ortamlarda verilmiş derslerden bir dönem yüksek lisans veya doktora dersi 3 puan, bir dönem önlisans veya lisans dersi 2 puan alır.
Devamını Oku

Bilimsel Toplantı Faaliyeti

Başvurulan bilim alanı ile ilgili ve adayın hazırladığı lisansüstü tezlerden üretilmemiş olmak kaydıyla Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan (poster hariç), tam metni veya özeti matbu
Devamını Oku

DBS'ye Yüklenecek Belgeler

Başvurular elektronik ortamda alınmakta ve aday tarafından yüklenen belgeler üzerinden değerlendirme yapılmaktadır.Dolayısıyla makale, bildiri, kitap, atıf,ders gibi alanlarda hangi belgelerin
Devamını Oku
Vector Smart Object Copy 24