Document
Logo
KategoriFaaliyet SayısıDoktora Öncesi PuanDoktora Sonrası PuanHam PuanBaşvuru Puanı
Doktora Sonrası Toplam Puan
Başvuru Puanı
Zorunlu Alanlar
Eklenen Veriler

Doçentlik Puan Hesaplama

İlahiyat temel alanında hazırlanan dosyalarda doçentlik puan hesaplama, başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili olarak aşağıdaki çalışmalara verilen birim puanlar esas alınmak suretiyle; en az doksan (90) puanının doktora unvanının alınmasından sonra gerçekleştirilen çalışmalardan elde edilmiş olması kaydıyla, asgari yüz (100) puan karşılığı bilimsel etkinlikte bulunmuş olması gerekir. Her çalışma Tablo 6′ da sadece bir bölümde yazılarak puanlandırılır.

 

İlahiyat doçentlik kriterleri tablo 6’da üak tarafından belirlenmiştir.

Doçentlik puan hesaplama işlemlerinde tek yazarlı yayınlarda yazar tam puan alır. Çok yazarlı yayınlarda puan yazarlar arasında eşit olarak bölünür.

Doçentlik Puan Hesaplama işlemlerinde ÜAK (Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı) tarafından kılavuzdan faydalanılmıştır.

Doçentlik başvurusu yapılmadan önce her aday DBS’ ye (Doçentlik Bilgi Sistemi) giriş yaparak;

  1. Kişisel Bilgiler Sekmesinden;
    1. İletişim Bilgileri
    2. YÖK Akademik kısmından ORCID ve Scopus id bilgilerini
  2. Üak Temel Alan Sekmesinden hangi bilim alanından başvuru yapılacaksa gerekli bilim alanı ve anahtar kelime seçimi
  3. Öğrenim Bilgisi sekmesinden Lisans, Lisansüstü ve Uzmanlık vb. bilgileri güvenli bağlantı olacak şekilde (Eğer bu veriler sistemden çekilemiyorsa mezun olunan üniversite ile iletişime geçilerek Diploma, Uzmanlık Belgesi gibi dokümanların sisteme girişinin yapılması gerekmektedir.)
  4. Yabancı Dil Sekmesinden ÜDS, KPDS, YDS, E-YDS ve YÖKDİL gibi sınavlara ait dil puanı eklenecek ve başvuru dili bu kısımdan onaylanacaktır.
  5. Deneyimler Sekmesinden;
    1. Akademik Görev
    2. İdari Görev
    3. Üniversite Dışı Deneyim gibi bilgilerin girişi yapılacaktır.
  6. Sanatsal Faaliyetler sekmesinden varsa icra edilen faaliyetler sisteme girilecektir.
  7. Diğer Sekmesinden;
    1. Araştırma, Sertifika ve Kurs bilgileri veri girişi yapılacaktır.

Üyelik kısmından adayın üye olduğu dernek ve STK’ların girişi yapılacaktır.

  1. Kısaltmalar:
    1. SCI–Expanded : Science Citation Index-Expanded
    2. SCI : Science Citation Index
    3. SSCI : Social Sciences Citation Index
    4. AHCI : Art and Humanities Index
    5. ULAKBİM : Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
    6. AB Çerçeve Programları : AB tarafından, üye ve aday ülkelerin çeşitli alanlardaki ulusal politika ve uygulamalarının birbirine yakınlaştırılması amacıyla oluşturulan Topluluk Programlarından birisidir.

Önemli not : Doçentlik puan hesaplama aracımızdaki yapacağınız hesaplamalar sadece örnek teşkil etmekte olup, DBS beyanname ekranı üzerinden yapılacak Doçentlik puan hesaplama işlemleri ile farklılıklar gösterebilir.

  1. Tanımlar:
    1. Ulusal Yayınevi: En az dört yıl ulusal düzeyde düzenli faaliyet yürüten, yayınları Türkiye’deki üniversite kütüphanelerinde kataloglanan ve daha önce aynı alanda farklı yazarlara ait en az 20 kitap yayımlamış yayınevi.
    2. Uluslararası Yayınevi: En az dört yıl uluslararası düzeyde düzenli faaliyet yürüten, yayımladığı kitaplar Yükseköğretim Kurulunca tanınan sıralama kuruluşlarınca belirlenen dünyada ilk 500’e giren üniversite kütüphanelerinde kataloglanan ve aynı alanda farklı yazarlara ait en az 20 kitap yayımlamış olan yayınevi.
    3. Uluslararası Bilimsel Toplantı: Farklı ülkelerden bilim insanlarının bilim kurulunda bulunduğu ve sunumların bilimsel ön incelemeden geçirilerek kabul edildiği toplantı.
    4. Ulusal Bilimsel Toplantı: Ulusal seviyede farklı kurumlardan bilim insanlarının bilim insanlarının bilim kurulunda bulunduğu ve sunumların bilimsel ön incelemeden geçirilerek kabul edildiği toplantı.
    5. Yayımlanmış Makale: Alanında bilime katkı sağlamış olmak şartıyla özgün, matbu veya elektronik ortamda yayımlanmış makale.

Aday başvurusunda, bir bilim alanı ve bilim alanına bağlı en az 1 (bir) en fazla 3 (üç) anahtar kelime belirtmelidir.

Doçentlik puan hesaplama işlemi sonrasında DBS’ ye yüklenecek belgeler ve ilgili süreçte siz değerli hocalarımızın yanındayız.

Doçentlik Puan Hesaplama aracının kullanırken karşılaştığınız hataları bizimle paylaşırsanız hesaplama araçlarımızı daha kusursuz hale getirmek için müteşekkir olacağız.

Vector Smart Object Copy 34
Değerli Hocalarımız Neler Söyledi?
Vector Smart Object Copy 34